Купити вишиванку - Український національний одяг, Вишиті сорочки, Чоловічі вишиванки, Жіночі вишиванки, Дитячі вишиванки, Вишивані рушники.

Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

Skype: galyna0102_office.orgflora@gmail.com

(067)360-88-72 з 9 до 20

(068)004-89-17, (093)805-36-02_



Українські вишиті сорочки ручної роботи

Вишиванка ручної роботи
Українські вишиті сорочки ручної роботи

Так вже склалося, що українські вишиванки ручної роботи користуються значно більшою популярністю, а ніж машинна вишивка.

Українські сорочки-вишиванки. 
Українські сорочки-вишиванки. Вишиванки є одним з традиційних українських символів, який впізнають і люблять у всьому світі. 
Чим же завоювала вишита сорочка (вишиванка) ручної роботи таке визнання і повагу?
Справа в тому, що споконвіку, вишиванка була не просто ошатним одягом, а й символом щедрості українського народу, багатства та родючості землі нашої, вважалася талісманом-оберегом, найкращим подарунком, чимось таким, що нам рідне та блиське. Вишиванка - це слово,що має надзвичайну концентровану позитивну енергію. Саме вишиванка, як символ українськості сприймається винятково позитивно в усьому суспільстві..
Для кожного регіону притамана своя вишивка. Вишиванки ручної роботи відрізняються за орнаментом та кольоровою гамою. Але традиції візерунка в більшості своїй дотримувалися по всій Україні: геометричний і рослинний малюнок мали своє суворе призначення, і, звичайно ж, виступали особливим символом. Неправильно підібраний орнамент – був не просто ознакою поганого тону, але і міг накликати на господаря ряд неприємностей.
Чоловікам прийнято було носити сорочки з геометричним візерунком, жінкам – з рослинним орнаментом. У багатьох регіонах Правобережної України геометричний візерунок був як на чоловічих, так і на жіночих, і навіть дитячих вишиванках. Однак носив обов’язкові відмінності.
Так, наприклад, тільки молодятам до появи первістка, пропонувалося надягати сорочки вишиті особливими ромбами, поділеними на чотири частини, в кожній з якої відображалася точка. Такі ромби представлялися у вигляді засіяного поля і символізували родючість і множення роду.
Чоловіча сорочка включала в себе споконвічно чоловічі символи «баранячі роги» – символ вогню, ромбічна решітка-осьмірожка, ромб з променями або рівний хрест – знак сонця. У кожен з цих символів вкладалося визначення чоловічого духовного начала. Жіноча блуза дуже часто містила символічні фігурки берегині: з піднятими вгору (молиться небо) або опущеними (знак благословення) руками.
У рослинному орнаменті теж яскраво виділялася «чоловіча» і «жіноча» теми. Для сильної статі – доречними вважалися лише листя дуба, зрідка – винограду, для дівчат – різноманітність кольорів: маки, волошки, ромашки, для жінок старшого віку – гілки калини, виноградні грона, для людей похилого віку – непомітні тони, переважно чорно біла гама.
Вишивалися кожна сорочка теж в певній послідовності: спочатку комір, манжети, поділ, тому краю одягу повинні бути захищені в першу чергу. Для правильного надходження енергії в чоловічих сорочках дуже ретельно вишивалися манишка, а у жіночих – рукава і плечі.
Вибираючи вишиванку в подарунок або для себе, обов’язково подумайте про відповідність візерунка. Орнамент має вікові традиції, чи варто їх порушувати?

Вишиванки ручної роботи

Вишиванка жіноча вишита білим по білому на домотканому полотні
Вишивана жіноча сукня "Ніжність" в червоно-зелених тонах

Старовинна покутська лляна чоловіча вишиванка
Вишиванка чоловіча білим по чорному з капішоном
Вишиванка ручної роботи, чоловіча на льоні "Волинська"
Вишиванка жіноча "Вірна подруга"
Вишиванка з косим узором на сірому льоні
Вишиванка чоловіча білим по чорному льоні
Вишиванка чоловіча вишита на домотканому полотні "Чудова"
Вишиванка ручної роботи, чоловіча "Галицька Зірка"
Вишиванка на льоні шовковими нитками
Вишиванка ручної роботи, чоловіча на льоні "Чудесна"
Вишиванка чоловіча на домотканому полотні "Поважна"
Вишиванка жіноча на льоні
Вишиванка чоловіча білим по білому на домотканому полотні
Вишиванка жіноча
Вишиванка жіноча "Чарівна"
Вишиванка жіноча "Біленька"
Вишиванка жіноча "Красна"
Вишиванка жіноча "Святкова"





Вишиті плаття (сукні)