Купити вишиванку - Український національний одяг, Вишиті сорочки, Чоловічі вишиванки, Жіночі вишиванки, Дитячі вишиванки, Вишивані рушники.

Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

Skype: galyna0102_office.orgflora@gmail.com

(067)360-88-72 з 9 до 20

(068)004-89-17, (093)805-36-02_



Чоловічі вишиванки на сірому льоні

Чоловіча вишиванка на сірому льоні
Чоловічі вишиванки на сірому льоні

Лляне полотно


Чоловіча вишиванка на сірому льоні
Лляне полотно складається з целюлози (приблизно 75%) і допоміжних речовин - води, лігніну, азотистих, жировоскових, та барвних речовин. Лляні волокна мають позитивними характеристиками за міцністю та гігієнічні властивості, їх використовують для виробництва літніх костюмних платтєвих тканин, білизняних тканин (постільної, столової, натільної білизни). Приблизно половину лляних тканин виробляють неоднорідними - з домішкою інших волокон (це в основному напівлляне білизняне полотно з бавовняною пряжею в основі). З лляних тонких волокон виготовляють також шнури, парусини,      пожежні рукави, взуттєві нитки.

В останні роки стало помітним повернення до використання лляних тканин, зокрема популярним, як і колись, стали лляні вишиванки.

Вишиванка виконана на невибіленій лляній тканині виглядає справді органічно, підкреслює бажання людини бути ближчим до природи, звичаїв та традицій рідної землі.

Характеристики волокон льону.

Подовження при розриві 2-3%, відносне розривне навантаження вище, ніж у бавовни. Висока гігроскопічність - 12%. При цьому льон швидше від усіх текстильних волокон віддає і поглинає вологу. Завдяки наявності лігніну, лляна тканина має велику стійкість до дії погоди, світла, мікроорганізмів. Хімічні властивості практично такі ж, як у бавовни. Термостійкість 160-170 градусів. Негативні властивості аналогічні бавовні.

Асортимент лляних тканин:


Чоловіча вишиванка на сірому льоні
По обсязі виробництва лляні тканина на порядок уступають бавовняним. На долю лляних тканин приходиться усього лише близько 6% загального обсягу виробництва різних тканин. Ці тканини мають величезне народногосподарське значення. Гігієнічні властивості льону унікальні, вони забезпечують збереження здоров'я і комфорт людини. Ця тканина незамінна для багатьох видів виробів технічного і побутового значення, завдяки високим естетичним властивостям і зносостійкості.
Чоловіча вишиванка на сірому льоні
З лляних тканин здавна виготовляють постільну, натільну і столову білизну, тому що вони характеризуються високою стійкістю до прань, міцністю, вологовбиральними властивостями і сорбційною здатністю, стабільної повітря- і паропроникністю. Завдяки своїй відмінній теплопровідності вони незамінні для пошиття літнього одягу, сорочок, платтів, блузок і інших виробів.
Чоловіча вишиванка на сірому льоні

Мала електризованість, висока міцність, твердість, термостійкість, а також збереження перерахованих властивостей у процесі експлуатації зробили широким застосування лляних тканин і для виготовлення тарних, і технічних виробів.
По волокнистому складі лляні тканини підрозділяються на:
- чисто лляні (100% лляного волокна)
- лляні (не менш 92%)
- напівлляні (не менш 30% лляного волокна)
Найбільш цінними гігієнічними властивостями відрізняються чистолляні тканини.
Для виробництва лляних тканин застосовують звичайно лляну пряжу сухого чи мокрого способів прядіння з лінійною щільністю 33.5-280 текс.
80% загального обсягу виробництва лляних тканин складають напівлляні тканини.
За обробкою лляні тканини випускають вареними, суворими, кислованими (зі збереженням натурального кольору льону), білими, напівбілими, набивними, гладкофарбованими і строкатими. При використанні суміші волокон, що по-різному сприймають барвник (наприклад з лавсанового і лляних) можуть бути отримані тканини з меланжевим ефектом.
За призначенням лляні тканини можна розділити на наступні групи: одежні, білизняні, технічні, декоративні і пакувальні.
На сьогоднішній день частка побутових тканин складає приблизно 40%, пакувальних - близько 40% і технічних - 20%.

Ласкаво просимо в Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк





Читайте також:

Чоловічі вишиванки на сірому льоні