Купити вишиванку - Український національний одяг, Вишиті сорочки, Чоловічі вишиванки, Жіночі вишиванки, Дитячі вишиванки, Вишивані рушники.

Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

Skype: galyna0102_office.orgflora@gmail.com

(067)360-88-72 з 9 до 20

(068)004-89-17, (093)805-36-02_



День вишиванки 2016

День вишиванки відзначається в кожний 3 четвер травня

В 2016 році  - це 19 травня, четвер

День вишиванки - варто підготуватись заздалегідь і придбати якісну вишиванку.


Жіноча вишиванка
День вишиванки — всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу в Україні.

Саме в четвер, 19 травня українці відзначають День вишиванки - символу, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, і місця, де проживають. Це свято з'явилося всього 9 років тому, коли декілька десятків українських студентів одягли вишиванки і вийшли на вулиці своїх міст.

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію.
Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Історія вишиванки своїми витоками сягає в незапам’ятні часи. Ще за свідченням знаменитого давньогрецького історика, географа і мандрівника Геродота, елементами вишиванки був прикрашений одяг скіфів, які проживали в наших землях в період VIII ст. до н. е. - IV ст. н. е. Знаменитий арабський мандрівник X ст. у своїх розповідях також згадує про русів, які носили вишитий одяг. У ході сучасних досліджень, наприклад, на Черкащині були знайдені срібні бляшки з фігурками чоловіків, датування знахідок VI ст., дослідження яких показали ідентичність елементів одягу і орнаменту вишивки українського народного костюма XVIII-XIX століть.
День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане сприяти єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня.

Цього року День вишиванки відзначатимуть в усіх містах України. Парад вишиванок пройде в Києві. Представники різних регіонів країни приїдуть до Києва, для того щоб пройти вулицями в своїх традиційних національних костюмах, прикрашених вишитими орнаментами, притаманними саме їхній місцевості. 

Паради вишиванок 19 травня 2016 року відбудуться також у Львові, Запоріжжі, Харкові, Дніпропетровську, Одесі та багатьох інших містах і селах України.

Цього року до акції теж долучаться українці за кордоном. Зокрема, у Тбілісі любителі вишиванок знову зберуться біля пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. Така акція вже проходила в 2015 році в День вишиванок.