Купити вишиванку - Український національний одяг, Вишиті сорочки, Чоловічі вишиванки, Жіночі вишиванки, Дитячі вишиванки, Вишивані рушники.

Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

Skype: galyna0102_office.orgflora@gmail.com

(067)360-88-72 з 9 до 20

(068)004-89-17, (093)805-36-02_



Йорданське льодове містечко села Спас потратило до Книги рекордів України (фото)


Йорданське льодове містечко села Спас потратило до Книги рекордів України (фото)

Два тижні знадобилося жителям села Спас Коломийськогго району, щоб створити на березі річки Пістиньки справжнє льодове містечко. Працювала вся громада: від 40 до 60 чоловік день у день з бензопилами чаклували над брилами льоду. Загалом використали майже сто тон криги з товщиною плити більш як 60 сантиметрів. Дизайнером містечка став місцевий житель Василь Симчишин, який і контролював весь процес будівництва.
Найтяжче було створювати льодову каплицю, зізнається один з майстрів Микола Тимофіїв: «Треба було дуже обережно ставити купол, щоб його не впустити на землю. Лід надто крихкий матеріал, і працювати було нелегко, але завдяки згуртованості ми змогли все зробити до Водохреща».

Йорданський престіл з аркою та  чашами, статуї Івана Хрестителя та Ісуса, фонтан, сцена для роз коляди, ялинки, огорожа та різноманітні фігури в оздобленні зроблені руками жителів села розташувалися на території майже 0,2 га. Цьогоріч скульптури стоятимуть довго, переконані організатори. Цьому сприяють сили природи.
Такі старання місцевих жителів гідно оцінило представництво книги рекордів України і під час урочистого відкриття голові Асоціації «Великий Карпатський Бренд – Чиста Флора» Михайлові Стовп’юку, ініціатору створення містечка, вручили офіційний диплом про фіксацію рекорду.
Розколяда на крижаній сцені тривала до пізньої ночі. Традиційний фестиваль у Спасі зібрав більш як 20 колективів з Прикарпаття, а завершилися святкування біля гуцульської ватри.
 
Текст і фото Оксани Островської, "Коломийські вісти"